Hoppas hoppas hoppas..

Verkar som att jag inte är allt för hatad av ovanstående makter iaf, har haft rätt bra flyt det senaste dygnet.

Satt och kollade på lägenheter igår, och hittade en sjuuuuukt fin lägenhet på ett av Oslos finaste områden, på Bygdöy. Där ett läkar par behöver lite hjälp i huset och barnpassning, tvätt av kläder och städning å sånna ting. Och för de får jag bo gratis, + att jag får lön för fulltidsarbete, och de va BRA lön :) Så ska dit imorgon och snacka med dom så håll en tumme för mig! Då får jag både jobb och lägenhet i en smäll!! :D

Hus

Följde med Sabina och Chris på husvisning idag, mkt fina hus som dom kikade på! Önskade verkligen att jag hade haft möjlighet att köpa hus nu oxå, men de är nog minst 10 år bort skulle ja tro! Men den dagen jag köper hus ska de va ett fritt stående hus med stor gård, ladugård/stall, massa mark så man kan ha häst, hund, katt, osv på gården :) Kommer bli ett helt zoo! Jag tror jag skulle ha svårt för att bo i rad hus faktiskt, känns inte riktigt som att de är ett "hus" man bor i då tror jag.. de är ju som gården jag vill ha, men alla är vi olika :)

Imorn ska de bli kul med arbetsintervju iaf, hoppas verkligen att de går vägen! Men upp halv 6 på morgonen för att åka in med Chris till oslo vid 6 tiden.. men men, de blir säkert bra! :P

They call me a ************

There's no point trying to hide it
No point trying to evade it
I know I got a problem
Problem with misbehaving

(Eh) and I know karma's gonna get me back for being so cold (eh)
Like a big bad wolf I'm born to be bad and bad to the bone..


Ny start!

Fan de är lite kaos just nu, ska iaf på arbetsintervju på måndag så jag hoppas att de ska gå bra! Och går de bra så¨blir de banken efter de för å se om de finns nån möjligthet att få ett lån till depositions pengar så jag får nånstans att bo! De kan som va bra att ha! hehe

Allt ska ordna sig, positiva tankar! Law of attraciton!

Dumma førkylning!

Host host! prosit prosit!!

Sista dagen @ Eniro Pro/Emfas

Lite vemodigt att komma hit till jobbet imorse, haft många fina stunder tillsammans med dessa Underbara kollegor!! Kommer sakna er så!

Men samtidigt så är de otroligt skönt att det är sista dagen, för jag har inte riktigt mått bra med den här typen av jobb, med rörlig lön och mkt psykiska påfrestningar! Ska bli skönt att gå över till jobb med fast lön :)

Och om 3 timmar så kommer min underbara Thoro som jag ska pussa på så han blir alldeles blöt! ;D

Stora drömmar..

Lätt att fastna i underbara dagdrömmar när man sitter och kikar på hästannonser, vill verkligen köpa häst typ NUUU!! Har läst en massa artiklar om häst köp och kalkyler på kostnader osv.. och även gjort en plan på hur mkt jag måste spara varje månad för att ha råd med en häst om ca ett år :) Så allt beror på vad jag får för jobb i norge och vad jag hittar för boende.. hittar jag ett billigt boende kan jag ju spara lite mer varje månad :)

Men hittade en ganska rolig text som ajg tänkte ni kunde få se..stämmer så väl in! Även fast jag itne ägt en egen häst så har jag ju alltid haft privat hästar att ta hand om så jag känner ju igen mig mkt i de hela.. :P

En tanke som ofta slår mig, gärna hårt så jag blir medvetslös, är hur sanslöst mycket pengar man lägger på sina hästar.
Det är verkligen ingen ny fundering, den har vart på tapeten många gånger förr.
Vilket är fullt förståeligt, till och med jag själv som hästägare har väldigt svårt att begripa vart alla pengar tar vägen.
Men alltid, i mitten av månaden sitter man med enbart pasta och havregryn i skafferiet, inget nytt till sig själv eller lägenheten.
Inga nya skor, ingen ny matta, vinterjackan som borde bytts ut för 4 år sen hänger fortfarande troget i hallen.
Men, på något mysiskt sätt hänger det 3 nya träns och ett tävlingstäcke i sadelkammaren.
Tre av de där tränsen kommer aldrig att användas och tävlingstäcket slängs i högen precis som alla andra.
Känns det igen?
Ja, då är du förmodligen hästägare.

Att kliva in i en hästägares hem är som att kliva in i en helt ny värld.
På hyllorna i kylskåpet lyser näringsrik föda med sin frånvaro.
Gardinerna har säkert hängt där sedan man flyttade in, om inte snälla mamma vart där och bytt när julgardinerna började bli inaktuella i mitten av Juli.
Någonstanns ligger en katt och kurrar, eller en hund. I bästa fallet både och.
Dammet ligger vitt och fridfullt som nysnö på en åker längst hyllor och bänkar.
På spisen står en kastrull med rester sedan 2 veckor tillbaka, och inte en själ vågar lyfta på locket.
Inte en människa syns till, iallafall inte efter klockan 7 på morgonen och före klockan 22 på kvällen.
Det enda tecknet på egenteligt liv är just husdjuren, tjocka och välnärda, om hösten och våren hänger även ett par stinkande blöta strumpor på elementet.
Alla hästägare vet ju hur härligt det är att hämnta sin älskade häst en sen oktoberkväll när det regnat i 2 veckor och pållan inte alls är sugen på att komma in.

Det är ju egentligen sinnestsjukt att skaffa häst. Man är aldrig hemma, man har aldrig pengar och ofta är man blöt, kall och grinig när man kommer från stallet.
Man hittar absolut ingenting i sadelkammaren på grund av att man överfyllt det med saker man faktiskt inte behöver.
Man drivs till vansinne av veterinärbesök, vaccineringar, hovslagare och foderanalyser. Gärna har alla utgifter en förmåga att klumpa sig och komma på en gång.
Så man sliter sitt hår för att betala alla räkningar, man biter på naglarna för att magen kurrar och man inte vill se havregrynsgröt igen, någonsin!
Medans hästen står i sin svindyra box och äter det svindyra fodret, och mumsar förnöjt på hö“t som man letat med ljus och lykta efter att hitta.
Man skulle kunna påstå att hästar är djävulens redskap. De får oss att spendera kopiösa summor på saker vi egentligen inte behöver, de driver oss till galenskap när vi kommer ut till stallet och upptäcker att det nya stalltäcket för summa jätte mycket är söndertuggat, söndertrampat och inte längre kan identifieras.
Trotts att det bara använts en endaste gång.

Visst är det lite lustigt, att man föder ett gigantiskt djur med torkat gräs som kostar mer i månaden än man spenderar på sig själv under ett år.
Och tänk sen alla tillskott, vitaminer, mineraler, örter och kryddor som man inte har en aning om varför man stoppar i hästen.
Själv är man glad om man hinner slänga i sig en kalorifet pizza på vägen mellan stallet och jobbet.
Men, alltid det bästa för hästen!

Nu är det väl tänkt att jag ska komma med ett påhittigt slut om hur mycket hästarna är värt det.
Egentligen, är det värt det? Är det värt att leva som en kyrkråtta? vara snurrig av näringsbrist och för lite sömn?
Vill man egentligen sticka ut till stallet när det snålblåser och är -15 grader ut? Orkar man verkligen mocka igenom hagen trotts regnvädret som pågått i oräkneliga veckor och leta efter div. grimmor, lindor och täcken i denna lervälling. Är det meningen att man ska ha en 78 årings fysiska hälsa redan vid 35?
Jag säger då det, är det verkligen värt det?

Nej, egentligen inte.
Men man gör det ändå, av den obeskrivliga kärlek och lust som brinner för dessa kloka, långbenta och rent av vackra varelser.
Det ärjust det som är charmen med att vara hästägare.

Nån fler som känner igen sig? :)


Lovely helg! :)

Fredagen spenderade jag med att laga en riktigt god middag som bestod av ugnsbakad kycklingfilet i chili och vitlöksås med brockoli serverat med ris, sjuuuuuuukt gott, och se på film. Sen drog jag ut till Vindeln på lördagen och umgicks med min kära surrugat familj! Nu är de inte länge kvar tills jag blir "moster" till lilla Lea Jasmine, spännande, max 5 veckor <3 På söndagen blev de så att jag fick vara hundvakt åt Bibbi och Rufus, 2 oerhört vackra Schäfrar, men som inte riktigt är vana att vara inne i stan. Så de blev ett litet brännsår på lillfingret då Rufus såg en annan hund, men efter ca 5 minuters konstant skällande så kunde han faktiskt hälsa på den andra hunden rätt så civiliserat! :) Sen gick ut till flygplatsen och tillbaka.. dom va ganska lugna och snälla när vi kom tillbaka till lägenheten..hehe :P


Idag blir de nog en långpromenad efter jobbet oxå, ryggvärken håller sig undan då faktiskt.. men då blir de strandpromenaden..mysigare där nere :) Vågade inte ta den med hundarna igår, hade ju fått armarna dragna ur led då! hehe



Sex and the city!

Ja då har man sett Sex and the city 2, den va riktigt bra måste jag säga :) Den bjöd på många skratt och girlsen var lika galna som vanligt! =) Take a zip, and SPELL! :P

Nu är de 2 veckor kvar tills vi är nere i Göteborrrrg, ska bli riktigt mysigt! På torsdagskvällen lär de bli å sitta uppe på bron å tjuvlyssna lite på Bad Religion, Dropkick Murphys och Rise Against, man har ju ganska bra utsikt från bron ovanför frihamnen..hehe ;P

Tar en dagens låt oxå! In Flames – Alias 

sunny!

Solen skiner, leende på läpparna, glada tankar! :)

Får snart krama om den bästa personen i hela världen, SABINA! :) Inte många dagar kvar tills hon kommer upp..lääängtar!

Sen om en vecka och en dag får jag krama om världens bästa Thoro!! wiiiee!

Och idag blir de kurs på jobbet, riktigt sooft =)

Back pain!

Är för övrigt jävligt arg på min rygg som börjat göra ont igen! Skadan jag fick för 4 år sen på tredje ryggkotan nerifrån har börjat spöka, gör ont som fan! Och läkarens råd var att ta ipren och alvedon så skulle de bli bättre? För de är nog någonting jag kommer att få leva med resten av livet, att de kommer tillbaka lite nu och då! D.v.s jag har en fuckad rygg som aldrig kommer bli helt smärtfri.. UNDERBART!


Dagens låt! In Flames – The Chosen Pessimist 

Wait for laughter

In times of make believe,
No one really seems to care
Maybe I should care less
Cause I will die too..

So say goodbye to the world
We are the dead that walk the earth..


RSS 2.0